COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB ofereix una nova edició, amb inscripcions limitades, del curs ‘Tendències en nutrició de petits animals’

05/02/2020

El proper 20 de febrer, de 9:30 a 14:30h, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) oferirà una nova edició del curs ‘Tendències en nutrició de petits animals’. Tindrà lloc a la seu del Col·legi (Av. República Argentina 21-25), estarà limitat a 30 participants i serà gratuït per als veterinaris col·legiats, amb un cost de 50 euros per als no col·legiats.

En la darrera edició, diferents professionals van quedar en llista d’espera i, en aquesta nova convocatòria, se’ls donarà prioritat en la inscripció. Per tant, les places per persones que no estiguin en llista, seran molt limitades. En qualsevol cas, aquells que hi estiguin interessats, ja poden comunicar-ho a les adreces depformacio@covb.cat o formacio@covb.cat, o bé al telèfon 93 211 24 66, extensió 3. 

El curs l’impartirà Marta Hervera, llicenciada en Veterinària, doctora en nutrició animal per l’UAB i diplomada per l’European College of Veterinary and Comparative Nutrition (ECVCN).

L’augment de les vendes en les últimes dècades ha incentivat el desenvolupament de la indústria d’aliments específics per a gossos i gats. El mercat s’ha diversificat i ha buscat la diferenciació, mitjançant el desenvolupament de nous productes i tendències d’alimentació. Els tutors de gossos i gats estan, a més, cada dia més conscienciats del benestar i la salut dels seus animals, però la creixent aparició de característiques i apel·latius en les dietes pot arribar a confondre’ls i, a més, sovint recorren a una eina no sempre exacta i contrastada per a informar-se, com és internet.

Per tot plegat, en aquest curs, orientat als professionals veterinaris, es volen donar eines per elaborar un criteri propi en referència a aquestes tendències, mitjançant suport científic i clínic. Això permetrà conèixer, justificar prescripcions i rebatre malentesos o desinformacions dels cuidadors. A més, permetrà exigir informacions rellevants a les empreses productores.