COVB

Actualitat/ Notícies

Nous canvis sobre medicaments veterinaris i pinsos medicamentosos

08/02/2022

Benvolgut col·legiat / col·legiada,

Us Comuniquem la informació que ens ha arribat del Cap del servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera, del DACC que  arran de la entrada en vigor del nou reglament 2019/6 de medicaments veterinaris i del reglament 2019/4 de pinsos medicamentosos, s’han ampliat les dades mínimes que han de contenir les receptes veterinàries, ja siguin d’animals de companyia com d’animals productors d’aliments, tant de medicaments veterinaris com de pinsos medicamentosos. També s’ha modificat la validesa de les receptes, que passa a ser de 3 setmanes en cas de pinsos medicamentosos (sense antibiòtics) i de 5 dies en cas d’antibiòtics (tant pinsos medicamentosos com altres formes).

Aquests canvis quedaran actualitzats properament a la web del Departament a l’apartat de prescripció i recepta veterinària. Tot i així us avancem un fitxer amb el contingut de les receptes on s’ha marcat en color els canvis i ampliacions que ha incorporat la nova normativa europea perquè sigui més fàcil la seva interpretació.

També ens informen que estan elaborant un document de preguntes i respostes, arran de l’entrada en vigor del Reglament 2019/6 de medicament veterinari, que aviat us farem arribar, tanmateix si teniu dubtes o qualsevol consulta els hi podem fer arribar si ens ho envieu al correu: gestiotecnicaconsell@veterinaris.cat

Taula Resum Control Documental receptes amb novetats

Salutacions,