COVB

Actualitat/ Notícies

Ja està disponible el Certificat Veterinari de Salut Electrònic per a viatjar

11/08/2023

Us recordem que el Consejo de Colegios Veterinarios de España ha creat una aplicació per a poder emetre certificats veterinaris oficials electrònics (CGCVE). El primer pas és donar-se d’alta a l’aplicatiu del CGCVE i un cop validada l’alta rebreu les vostres claus d’accés per a poder fer els tràmits.

El COVB distribueix, aquest format electrònic i es pot adquirir a través de la web a l’apartat Distribució de material d’ús exclusiu veterinari – COVB – Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona

Adjuntem el manual de Sol·licitud d’alta i el Manual de signatura del certificat que us ajudaran a resoldre dubtes i/o incidències.

Us informem també que el Ministeri ha acceptat el format electrònic del Certificat Veterinari de Salut (CVS) que es fa des de l’aplicació del Consejo, sempre que sigui possible: en aquells països de destinació que ho admetin.

En els casos d’emissió de certificat genèric, encara que el CVS s’incorpori com a document addicional, sembla que el document que es revisa finalment en destí és únicament el certificat genèric. Amb tot, sembla convenient aplicar el principi de precaució en els casos en els quals no es tingui seguretat de si s’exigirà o no aquest document en paper a fi d’evitar problemes en destí als propietaris. Podria donar-se el cas que en algun país no acceptin aquest certificat electrònic les autoritats de destí i s’hagi de sol·licitar a posteriori el certificat en paper, però es creu que seran casos molt puntuals i s’espera que no generi cap mena de problema.

Per tant, serà necessària l’emissió en paper del CVS només en els casos en els quals el país requereixi CVS (sense necessitat de sol·licitud en CEXGAN) que, actualment per a animals, són dos (el Canadà i Mèxic) perquè els dels EUA i Puerto Rico són per a germoplasma (que requeririen un document físic igualment):

Per a qualsevol dubte relacionat amb la gestió d’aquest tràmit podeu adreçar-vos a: dario.moron@colvet.es o trucar al 914 35 35 35.