COVB

Actualitat/ Notícies

Data de caducitat i informació mínima obligatòria al comerç minorista

13/11/2022

La subdirecció general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut del Departament de Salut ens ha fet arribar el document Criteris a tenir en compte a l’hora d’establir la data de caducitat en embotits cuits, llescats o tallats en porcions i envasats en el comerç minorista.   Aquest document sorgeix de  l’informe del Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària, segons el qual aquesta tipologia de productes de xarcuteria, que són llescats i envasats al punt de venda, han d’indicar al seu etiquetatge una data de caducitat de 5 dies i conservar-se a menys de 4ºC. Es tracta de productes que, per les seves característiques intrínseques de pH i aw poden afavorir el creixement de Listèria monocytogenes: pernil cuit, patés, però també són aplicables aquests criteris a formatges de pasta tova, salmó fumat.

Per a completar la informació al punt de venda al detall us informem també del següent document elaborat en col·laboració amb l’Agència Catalana del Consum: Informació alimentària obligatòria pels aliments envasats al comerç minorista, que recull la informació mínima obligatòria que han de portar els productes envasats al detall.

Tot aquest material el trobareu a l’apartat del web de l’ACSA: Seguretat Alimentària per als operadors econòmics.