COVB

Actualitat/ Notícies

TERESA RIGAU: “No era conscient de ser un referent per a les joves veterinàries”

05/07/2022

De petita ja volies ser veterinària? Com va néixer la teva vocació per la veterinària?

La veritat és que no ho recordo, a casa sempre hi havia algun gos, gat i també conills que desapareixien i devien fer cap a la taula. Jo cuidava de tots, això sí que és cert.

Com o per què vas triar treballar en la producció ramadera?

No considero haver triat mai la producció animal, com a concepte. Més aviat em considero una veterinària clínica, però també m’agrada la producció. Clínica i producció són dos conceptes que han d’anar lligats.

Per a moltes veterinàries més joves tu has estat una pionera, has obert camí. Ho has viscut així? Quines dificultats vas haver de superar?

No, ni molt menys. Quan la Raquel Cortés ho va comentar, en el vídeo del COVB sobre les dones a la veterinària, em va sobtar, no n’era conscient. Tampoc considero que tingués moltes dificultats, al començament era un examen diari, a cada granja i preguntaven pel Pep Erra, que era el veterinari de sempre. Ara, un cop guanyada la confiança la relació solia ser excel·lent i més amb les dones de la casa.

La veterinària com d’altres professions viu un procés de feminització, que els hi diries a les joves veterinàries?

El mateix que els hi dic als nois,  que confiïn en les seves capacitats i recursos, que siguin humils, que reconeguin els errors i que intentin millorar i estar sempre al dia.

De la teva trajectòria de què et sent més orgullosa?

D’haver estat útil als animals, als ramaders, als estudiants, i dels amics que conservo.

Quina ha estat la teva relació amb el Col·legi?

La relació va ser més intensa durant l’època de la presidència d’en Francesc Monné i reconec que després em vaig anar separant de l’activitat col·legial, del tot.