COVB

Actualitat/ Notícies

Nou escrit de la Dra. Maria Àngels Calvo per al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya: ‘Prevenció: un concepte genuïnament veterinari’

22/04/2020

La Dra. Maria Àngels Calvo, secretària general de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, ha elaborat per al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) un nou escrit al voltant de la pandèmia per COVID-19, en aquest cas titulat ‘Prevenció: un concepte genuïnament veterinari’.

En aquest article, Calvo recorda que “una de les funcions del veterinari, que és part de la seva raó de ser és la prevenció, controlant i prevenint l’aparició de malalties zoonòtiques. La professió veterinària ha assumit un compromís històric que es resumeix en el lema que porta en el seu escut: Higia pecoris, salus populi, la higiene dels animals és la salut humana”. I apunta que “el veterinari és un professional que té la visió de enfrontar-se a les malalties des del punt de vista del col·lectiu, molt més que els metges, més acostumats generalment al tractament de l’individu. Ignorar i renunciar a l’aportació que la nostra professió pot fer a la crisi, fa que en la gestió de la mateixa es pugui estar cometent un greu error. Altres països, com Alemanya, la Xina o les Illes Fèroe, han comptat amb la contribució de veterinaris i els resultats estan sent clarament més favorables pel que fa a Espanya”.

L’article es pot descarregar AQUÍ.