COVB

Actualitat/ Notícies

La Fundació Galatea revisa els efectes de la COVID-19 en els professionals de la Salut

05/07/2022

L’estudi sobre les repercussions de la COVID-19 elaborat per la Fundació Galatea, en el que han col·laborat membres del COVB, posa de manifest que els professionals de la salut acumulen un nivell de malestar físic i mental molt elevat. En aquest sentit, més de la meitat dels professionals  han acudit a serveis de salut mental (39%) o es plantegen fer-ho (15%) des de l’inici de la pandèmia.

El fet és que la successió de les diferents onades no ha donat temps, eines ni recursos als professionals per recuperar-se, per això molts dels indicadors que la Fundació Galatea ha monitorat han empitjorat amb el pas del temps. Tanmateix, també és molt significatiu el fet que de manera generalitzada cap grup se sent prou reconegut per la societat ni per les organitzacions on treballen i els seus directius. Només se senten reconeguts el 23% en el cas dels veterinaris, el 38,6% de metges, el 33% d’infermeres i el 27,4% de treballadors socials.

La suma de factors com l’empitjorament de les condicions de feina, l’increment de càrrega laboral, la pressió psicològica, els efectes de la COVID-19 sobre la salut pròpia, etc., han fet que 1 de cada 5 professionals s’hagi plantejat deixar la professió. Una opció menys radical és avançar la jubilació, possibilitat que tenen al cap el 20% dels professionals.

Si voleu conèixer les dades amb més detall, us compartim el document amb el resum dels resultats generals i el document específic per l’àmbit veterinari.

Cal dir que aquest estudi recull dades fins a la tardor de 2021 i, per tant, no hi ha dades de la sisena onada, febrer 2022, ni de l’actual etapa d’estabilització.