COVB

Actualitat/ Notícies

Guia sobre COVID-19 i seguretat alimentària per als operadors alimentaris

08/04/2020

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat una Guia sobre COVID-19 i seguretat alimentària dirigida als operadors alimentaris.

La pandèmia de la COVID-19 ha obligat al tancament de moltes empreses i a treballar des de casa. El personal de la indústria alimentària no té l’oportunitat de treballar des de casa i se’ls exigeix ​​que continuïn treballant en els seus llocs de treball habituals. Mantenir a tots els treballadors de les cadenes de producció i subministrament d’aliments saludables i segurs és fonamental per sobreviure a la pandèmia actual.

Les empreses alimentàries realitzen autocontrols, basats en la metodologia de l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC), en cada etapa de la cadena de processament, fabricació i comercialització d’aliments per a la prevenció de la contaminació dels aliments.

Ara hi ha un requisit urgent perquè la indústria garanteixi el compliment de les mesures per protegir els treballadors d’aliments contra la COVID-19, per evitar l’exposició o transmissió del virus, i per enfortir les pràctiques d’higiene i sanejament dels aliments .

El propòsit d’aquestes pautes és ressaltar aquestes mesures addicionals perquè es mantingui la integritat de la cadena alimentària i que els consumidors disposen de subministraments d’aliments adequats i segurs. Més informació al WEB de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

La guia es pot consultar AQUÍ.