COVB

Actualitat/ Notícies

Experts de la veterinària es reuneixen en la I Jornada Veterinària de Barcelona organitzada pel COVB

07/11/2022

El 12 de novembre, Juan José Badiola, Joan Capdevila i Pere Mercader, entre altres experts de tots els àmbits de la Veterinària, debatran sobre aspectes clau i reptes de futur de la professió.

Barcelona, 7 de novembre de 2022.- El proper 12 de novembre al matí se celebra la primera edició de la Jornada Veterinària de Barcelona organitzada pel Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, a l’Hotel NH Collection Barcelona Constanza, amb l’objectiu de crear una trobada científica i formativa que pugui englobar diferents àmbits de la professió.

La jornada serà inaugurada pel professor i investigador Juan José Badiola, Expresident de la Organización Colegial Veterinaria (OCV) del 2001 al 2019, excatedràtic emèrit de Patologia Animal a la Facultat de Veterinària de la Universidad de Zaragoza i expert en Encefalopatia Espongiforme Bovina (EBB), i, el veterinari i polític Joan Capdevila, president de la Comisión de Industria, Comercio y Turismo en el Congres dels Diputats, impartirà la conferència magistral de la jornada amb el títol “Política i professió, una aproximació als lobbysmes de col·lectius”.

A continuació s’organitzaran diferents taules de treball sectorials responent a diferents àmbits professionals per tractar temes específics:

 

CLÍNIQUES DE PETITS ANIMALS:

  • Radiografia econòmica 2022 dels centres veterinaris catalans: xifres i tendències rellevants. Ponent: Pere Mercader
  • El conveni veterinari, la seva formació i aspectes a descartar. Ponent: Sebastià Rotger

 

SEGURETAT ALIMENTÀRIA

  • El rol dels veterinaris/àries dins l’administració pública. Ponent: Marta Legido
  • La transformació digital en el control oficial de seguretat alimentària. Ponent: Samuel Portaña

 

PROTECCIÓ ANIMAL

  • El paper actual del veterinari/ària en els centres d’atenció d’animals de Ponent: Anna Ortuño
  • La gestió de les colònies de gats. Passat, present i futur. Ponent: Ricard Adán

 

VETERINARI DE GRANGES

  • Nueva normativa de veterinario de explotación: funciones y responsabilidades. Ponent: Maria del Carmen González Martín (MAPA).
  • La veterinària d’explotació: la visió del Ponent: Joan Wennberg

 

La Jornada conclourà amb una Taula Rodona transversal sobre els reptes de la veterinària tractats des de diferents punts de vista amb la participació de Maite Martín, Ramón Cedó i Oriol Comas

Consulteu en aquest enllaç el programa científic amb els ponents i temes de les diferents taules i ponències.