COVB

Actualitat/ Notícies

En el Dia Internacional de l’Animal de Laboratori, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona promou el compromís ètic en la recerca científica

22/04/2021

La història de l’ús dels animals amb l’objectiu de millorar la salut humana és dilatada i aquest 24 d’abril, Dia Internacional de l’Animal de Laboratori, des del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) es reconeix la importància que els animals han tingut per als avanços científics. “Tota la humanitat tenim un deute amb ells, expressa en Ricard Parés, Vicepresident del COVB, gràcies a la seva contribució, avui dia comptem amb trasplantaments d’òrgans reeixits i terribles malalties, com la poliomielitis, han estat erradicades”.

La Junta de Govern del COVB condemna de manera categòrica la mala praxi amb els animals de laboratori i recorda que és un incompliment flagrant de de Directiva 2010/63/UE, Reial decret 53/2013 d’1 de febrer i la normativa autonòmica de protecció animal i pot arribar a constituir un delicte tipificat en l’art. 337 del Codi penal. Per això, Parés insisteix: “És fonamental que des de qualsevol àmbit científic es treballi en el benestar animal i s’apliquin sense dilació les conegudes 3R: Reemplaçar, Reduir, Refinar”.

 

DESCARREGAR NOTA DE PREMSA