COVB

Actualitat/ Notícies

Els veterinaris epidemiòlegs, com el col·legiat del COVB Quim Segalés, fonamentals en la lluita contra el coronavirus

22/05/2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha emès un comunicat posant en valor la tasca primordial que duen a terme, en l’actual context derivat de la COVID-19, els veterinaris epidemiòlegs.

Un dels exemples més evidents és el de Quim Segalés, catedràtic per la UAB, investigador de l’IRTA-CReSA i veterinari col·legiat del COVB. A més de divulgar i aportar constantment els seus coneixements en la matèria, també forma part del Grup d’Avaluació de Risc que, en el marc de la pandèmia, s’ha posat en marxa des del Pla d’Actuació del PROCICAT, del Departament d’Interior i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Però són molts els veterinaris epidemiòlegs que desenvolupen la seva tasca actualment a Catalunya. Es dediquen fonamentalment a la recerca en sanitat animal i treballen en programes de vigilància i control de malalties infeccioses. Han desenvolupat sistemes complexos per recollir dades, mostrejar grups d’animals nombrosos i diversos de forma contínua, analitzar aquestes dades i generar informació rellevant que ajudi a la presa de decisions. Tots ells, doncs, mereixen un gran reconeixement per la seva aportació a la salvaguarda de la salut pública.

El comunicat íntegre del CCVC es pot descarregar AQUÍ.