COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB se suma a la neteja del litoral en el Dia Mundial de les Platges

22/09/2022

Setanta membres i familiars del COVB exerceixen de voluntaris per a la neteja de la Platja del Prat de Llobregat, unint-se al projecte Libera 1m2 de SEO/BirdLife.

Aquest diumenge 18 de setembre el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) va dur a terme una activitat de neteja de la platja del Prat de Llobregat (Barcelona) amb una setantena de voluntaris –col·legiats veterinaris i veterinàries de Barcelona juntament amb els seus familiars– per a netejar la platja d’aquells residus que la contaminen.

Conclosa la recollida i una vegada pesades les bosses, classificades per diferents tipus de residus, van aconseguir un total 21,5 quilos del que es coneix com “basuraleza”, en la seva majoria plàstics, porexpan, microplàstics, burilles, tovalloletes humides…

D’aquesta manera, els veterinaris de Barcelona han aprofitat per a sumar forces amb SEO/Birdlife a través de la seva campanya “Libera 1m2”, que compta amb l’aliança d’Ecoembes, i ho ha fet per a celebrar el Dia Mundial de les Platges, que es dóna cada 17 de setembre. Una acció que no sols és recollida, sinó que permet una conscienciació de la resta d’usuaris de les platges en les quals es realitza.

Una cop finalitzada l’activitat, els participants d’aquesta jornada de conscienciació a través de l’acció, es van aprofitar per a visitar el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) que té les seves instal·lacions annexes a la mateixa platja del municipi català.

 

El veterinari, clau en la visió One Health

Aquesta acció solidària pel medi ambient forma part del compromís que tenen els veterinaris i veterinàries del COVB en la cura dels animals, les persones i els ecosistemes.

Si bé se sap que aquests professionals cuiden de la salut de les mascotes, dels animals salvatges, dels exòtics i d’aquells que viuen en les granges, el menys visualitzat de la seva tasca és que també cuiden de la salut de les persones a través de la prevenció, la seguretat i el control alimentari i la recerca; i del manteniment i cura dels ecosistemes.

Així mateix, des de fa anys des del Col·legi s’aposta fermament per cuidar la salut del planeta. Es considera que aquesta tercera pota és la que completa un cercle virtuós que recull el concepte One Health: la salut dels animals, de les persones i la del planeta estan estretament vinculades.