COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB recomana extremar les precaucions davant la creixent circulació de correus electrònics maliciosos

19/05/2020

En l’actual context d’emergència sanitària, diferents administracions i experts alerten de la proliferació de correus electrònics que poden ser estafes o instal·lar software maliciós al dispositiu de la persona que l’obre, amb la voluntat d’obtenir dades personals i bancàries o obrir una via d’entrada per un atac informàtic. Aquestes comunicacions estan tenint com a objectiu destacat els professionals, empreses i institucions relacionats amb el món de la salut.

Aprofitant aquesta excepcional situació, circulen correus malintencionats, sovint suposadament procedents d’administracions, entitats socials i solidàries, entitats bancàries o empreses de missatgeria i transport, per exemple, que requereixen fer una acció immediata per evitar un contratemps o una sanció.

Es recomana, d’entrada, no clicar mai a l’enllaç que faciliten ni executar cap arxiu adjunt. Posteriorment, cal rellegir el contingut del correu, comprovar amb atenció l’adreça des d’on s’ha enviat, fer les comprovacions necessàries amb el teòric emissor del mateix per altres vies, no respondre al correu i, si es comprova que és un e-mail de phishing o similar, eliminar-lo completament.

Els Mossos d’Esquadra disposen d’una pàgina WEB on consultar informació relativa a la seguretat informàtica.