COVB

Actualitat/ Notícies

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona premia las iniciatives més destacades en veterinària de 2021

22/03/2022

Antonio Prats, Premi VETS honorífic 2021 del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona. HIPRA i l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB també entre el premiats.

 • La segona edició dels Premis VETS també ha premiat a Teresa Rigau, a Joaquim Segalés, l’Asociación Animalistas sin Fronteras de Cornellà, a l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya, els ajuntaments de Sabadell i Terrassa, a Agustí Camprodon i Francesc Closa.
 • Els Premis VETS del COVB són un reconeixement a la professió veterinària i a la diversitat de sectors i àmbits on la veterinària és clau.
 • A l’acte han assistit la Hble. Sra. Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i la Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

 

Barcelona, 22 de març.- Aquesta tarda s’ha celebrat  l’Acte de Lliurament dels Premis VETS 2021, que impulsa el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) amb l’objectiu de posar en valor el paper de la veterinària i donar visibilitat i reconeixement els professionals de tots els àmbits: des de la clínica de petits animals a la seguretat alimentària, de la ramaderia al benestar animal, de la investigació a l’assistència i la protecció de les persones.

Al voltant de 250 persones han assistit en aquest acte que ha estat inaugurat per la Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i clausurat per la Hble. Sra. Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  de la Generalitat de Catalunya.

En el seu parlament, el Sr. Ricard Parés, vicepresident del COVB, va recordar que la clínica veterinària viu en un context complicat: té poc reconeixement social, un creixent intrusisme professional i, en ocasions, poc recolzament polític, com posa de manifest l’IVA veterinari, i com el Col·legi treballa per donar resposta a través de l’assessorament i la tasca del Comitè de Clíniques i del Comitè de Deontologia. També va recordar els reptes en salut pública, en seguretat alimentària, en benestar animal i en ramaderia amb la nova figura del veterinari d’explotació definida per Decret. També ha tingut paraules de record per l’actual situació d’Ucraïna i ha destacat el paper dels veterinaris i veterinàries que estan atenent a les mascotes que arriben amb els refugiats i que cal atendre, vacunar i registrar; i ha reclamat de nou la rebaixa de l’iva veterinari al 10% com a servei de salut indispensable.

Aquests són els Premis VETS 2021:

 • Premi Honorífic del COVB.Antonio Prats Esteve. Un dels primers clínics de petits animals de Barcelona, deixeble d’en Miquel Luera. Mestre de tota una generació de veterinaris de petits animals. Pioner de l’especialitat de reproducció en animals de companyia.  Membre de la Junta directiva del Col·legi de Barcelona als anys 80 i d’AVEPA. Medalla d’or d’AVEPA, i de l’Associació francesa  de  veterinaris especialistes de petits animals. Acadèmic de numerari de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya entre altres distincions.

 

 • Premi VETS a la Trajectòria Professional: Teresa Rigau i Mas. Va ser la primera dona veterinària en treballar amb vaquí i porcí a Osona. El 1986 es va incorporar a la Facultat de Veterinària de la UAB, a la Unitat de Reproducció Animal. Ha estat pionera i referent per a moltes dones veterinàries en el treball de la dona en el món de la producció animal al nostre país.

 

 • Premi VETS One Health: HIPRA. Laboratori de referència dedicat a la recerca, producció i comercialització de vacunes i productes de diagnòstic. Experts en vacunes per a sanitat animal, HIPRA ha fet un nou pas cap a la salut humana recolzat en la seva experiència i el seu coneixement. El millor exemple és la vacuna que està desenvolupant per la COVID-19.

 

 • Premi VETS a la Clínica Veterinària: Fundació Hospital Clínic Veterinari de la UAB. L’Hospital Clínic Veterinari de la UAB és mirall i exemple de funcionament d’un hospital Veterinari d’una facultat de veterinària, per totes les Universitats a Espanya, gràcies al seu excel·lent nivell de formació per veterinaris i el seu excel·lent nivell de clínica veterinària per petits animals i cavalls.

 

 • Premi VETS a la Ramaderia: Agustí Camprodon Ylla. Forma part d’una generació de veterinaris de producció que van ser pioners en el desenvolupament de la producció porcina, en l’aplicació de noves tecnologies, i en una nova visió del que és la sanitat animal.

 

 • Premi VETS a la Recerca: Joaquim Segalés. Catedràtic de la Facultat de Veterinària de la UAB i investigador al Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA-CReSA). El seu principal tema d’investigació són les malalties i la patologia porcines. L’any 2014 va començar a treballar amb coronavirus zoonòtics, cosa que li va permetre continuar investigant amb el SARS-CoV-2 des de principis de 2020. Forma part Comitè Científic Assessor de la COVID-19 del Departament de Salut i forma part del grup de treball internacional sobre models animals de COVID-19 de l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut.

 

 • Premi VETS a la Seguretat Alimentària: Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya. Aquesta associació fundada l’any 1993, fa 29 anys que representa als veterinaris que es dediquen a l’àmbit de la seguretat alimentària i la salut pública, sent un referent a Catalunya per les seves formacions, conferències i taules rodones, d’elevada qualitat tècnica.

 

 • Premi VETS a la Protecció Animal: Associació d’Animalistes sense Fronteres de Cornellà. És una associació sense ànim de lucre que des de 2015 recull, rescata i dona gossos en acollida o adopció.

 

 • Premi VETS a la Iniciativa Pública: Ajuntament de Sabadell i Ajuntament de Terrassa per les seves campanyes per fomentar i promoure la tinença responsable d’animals.

 

 • Premi VETS Ajuda i Assistència: Francesc Closa Sebastià. Pel seu treball amb el Grup d’Emergències Veterinàries del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, el qual realitza assistència en tot mena de serveis que impliquin el salvament d’animals en situacions de risc: animals implicats, víctimes o circulant fora de control en vies de comunicació, animals atrapats dins de construccions, o immobilitzant animals agressius o que suposin un risc per a les persones entre altres situacions.

L’acte ha estat presentat per la periodista Xantal Llavina. Aquesta edició dels Premis VETS 2021 ha comptat amb el suport de Grup Gepork, MSD Animals Health, LETIPharma, Chemetall i Royal Canin.

 

Contacte i més informació. Gabinet de mitjans de comunicació del COVB:

Montse Llamas- T. 636 82 02 01 – montse@alaoeste.com

Sonia Joaniquet- T. 663 84 89 16 – sonia@alaoeste.com