COVB

Actualitat/ Notícies

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, escenari d’un Simposi Internacional sobre el Dragó de Komodo amb la Fundació Barcelona Zoo

12/03/2020

La Fundació Barcelona Zoo, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), ha ofert aquest dijous, 5 de març, un Simposi Internacional sobre el Dragó de Komodo. Experts de les comunitats científica i zoològica s’han aplegat a la seu del COVB per posar en comú les pràctiques i els sistemes de gestió d’aquesta espècie.

En l’obertura de la jornada, Ricard Parés, vicepresident del Col·legi, ha recordat “l’important paper del veterinari com a professional del comportament animal i, per tant, com a principal coneixedor de quines són les òptimes condicions de benestar per a totes les espècies” i ha destacat, a més, que “aquesta institució està molt sensibilitzada i fortament implicada en la conservació de les espècies i, per això, estem impulsant el nostre comitè de protecció animal”.

La sessió ha suposat un espai de reflexió on s’han pogut avaluar i debatre les vies més adients per a facilitar el creixement de les poblacions d’aquesta espècie i tenir-ne la millor cura. Ha estat una oportunitat única per aprofundir en el coneixement de la integració de la conservació in situ i ex situ, i dels esforços en la seva protecció.

Ha constat de diferents ponències sobre la conservació, la reproducció i la salut dels dragons de Komodo i ha comptat amb ponents de reconegut prestigi, que han presentat  aspectes d’actualitat, els últims coneixements i el futur de la conservació, el benestar i la patologia rellevant d’aquests animals, que actuen com a espècie paraigua en la conservació del seu hàbitat i de la resta d’espècies que hi cohabiten.

Hi han participat Gerardo García, coordinador del programa de cria en captivitat al Zoo de Chester (Anglaterra); Achmad Arienfiandy, director del programa de conservació del dragó de Komodo a Indonèsia; el doctor Tim Jessop, assessor científic del programa de conservació a Deakin (Austràlia); Willem Schafbernaar, assessor veterinari del programa de cria en captivitat a Holanda; i el doctor Xavier Manteca, del Centre d’Educació en Benestar d’Animals de Zoològic.