COVB

Actualitat/ Notícies

Col·labora en el primer estudi per detectar casos de SARS-CoV-2 en gossos i gats a Catalunya

26/03/2021

El COVB i els altres tres Col·legis de Catalunya i el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya juntament amb el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), han posat en marxa un  estudi per detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2 en gossos i gats a Catalunya.

L’objectiu de l’estudi és saber més sobre el SARS-CoV-2, com ara el grau de transmissió entre espècies o la resposta immunitària que provoca en els gossos, gats i fures, tot des de la perspectiva ONE HEALTH, i es per això que es demana la col·laboració dels professionals de veterinària per la recollida de mostres per poder fer  RT-PCR de SARS-CoV-2 i la detecció d’anticossos en sèrum/plasma.

Aquest estudi està encapçalat pel veterinari, catedràtic a la Facultat de Veterinària de la UAB i investigador de l’IRTA-CReSA, el Dr. Quim Segalés; i per la veterinària, viròloga i investigadora de l’IRTA-CReSA, la Dra. Júlia Vergara-Alert.

A la carpeta on line que trobareu en aquest enllaç hi ha tota la informació sobre l’estudi, els criteris d’inclusió i la recollida de mostres. El col·legi s’encarregarà de gestionar l’enviament al centre IRTA-CRESA a la UAB.

Si teniu qualsevol dubte, envieu la consulta a consell@veterinaris.cat.