COVB

Actualitat/ Notícies

Nou curs: Mejorando la producción y la sanidad porcina a través de los datos

03/09/2021

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), en col·laboració amb Grupo Asís, proposa el curs amb expert “Mejorando la producción y la sanidad porcina a través de los datos”. El curs té una durada de 12 hores, comença el dia 5 d’octubre i es podrà completar fins el 9 de novembre de 2021.

La porcicultura es troba en un moment de gran canvi que exigeix un elevat rendiment productiu i un alt grau de qualitat en la producció, incloent una elevada sanitat, un alt grau de benestar i un ús mínim d’antibiòtics. La complexitat de la producció només pot ser afrontada mitjançant sistemes que generin informació consistent de manera regular i que donin suport a la presa de decisions. Establir el nostre propi sistema de gestió i usar els indicadors clau més adequats a cada moment ens ajudarà a millorar el rendiment de les granges amb les quals treballem, fent-les més competitives i sostenibles.

El curs l’impartiran el Carlos Piñeiro i el Joaquín Morales.

Carlos Piñeiro és veterinari per la Universitat Complutense de Madrid, Diploma d’Estudis Avançats en Producció Animal per la Universitat Politècnica de Madrid i PhD per la Universitat de Meiji-Tòquio. També és Diplomat pel European College of Porcine Health Management, i especialista en Avaluació d’Impacte Ambiental per la Universitat Politècnica de Madrid. Membre del grup de treball espanyol per a la discussió de la Directiva d’Emissions Industrials, membre del grup de gestió ambiental en producció porcina coordinat per la Universitat Autònoma de Mèxic, Unitat de Xochimilco i membre del Grup Focal Espanyol per a la Digitalització i Big Data del sector Agrícola i Ramader a Espanya. Des de fa 20 anys és director de l’empresa PigCHAMP Pro Europa S.A. Expert en gestió de dades i anàlisis de la productivitat i la sanitat porcina.

Joaquín Morales és llicenciat i Doctor en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomat pel European College of Porcine Health Management i acreditat oficialment amb els títols de Funció D i E d’experimentació animal, que corresponen al disseny de projectes i procediments (Funció D) i a la supervisió del benestar i cura dels animals (Funció E). Des de l’any 2018, col·labora com a docent en el Màster d’Assajos Clínics Veterinaris de la Universitat Europea. Director del Departament de Recerca Aplicada de PigCHAMP Pro Europa, S.L. des de 2002.

Informació, inscripció i beques

La durada del curs és de 12 hores i començarà el 5 d’octubre, encara que els interessats podran inscriure’s fins a deu dies posteriors a la data d’inici, i finalitzarà, el 9 de novembre de 2021; no obstant això, el material estarà disponible un mes més, encara que sense la possibilitat d’obtenir el diploma.

L’alumne podrà connectar-se quan vulgui i treballar al seu ritme, i els diferents mòduls s’aniran activant setmana rere setmana. Els continguts estaran allotjats al campus virtual de Grupo Asís, on també s’hauran de completar les activitats proposades. Així mateix, els alumnes comptaran amb l’ajuda d’un tutor especialitzat que els guiarà i resoldrà dubtes. Sol·licitada l’acreditació a la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries d’Aragó amb data 30/07/2021.

El preu és de 89 euros, tot i que el COVB finançarà l’import de la matrícula dels primers 225 col·legiats que s’apuntin. Per acollir-se a aquesta opció, els interessats han d’enviar un correu electrònic a l’adreça formacio@covb.cat i sol·licitar la beca. Un cop rebuda la confirmació per part del Col·legi, podran inscriure’s a través del següent enllaç, marcant la casella “Formalitzar inscripció amb beca”. El dossier del curs es pot descarregar aquí.