COVB

Actualitat/ Notícies

Reunió al COVB sobre el CEXGAN

19/04/2024

El dimecres 17 d’abril es va mantenir al COVB una important trobada amb els representants de la Subdelegació de Govern a Catalunya encarregats del CEXGAN. En aquesta reunió van participar José Luis Guarga, Director de l’Área d’ Agricultura i Pesca a Catalunya (Delegación del Gobierno en Cataluña), Sandra Borjabad, Coordinadora Regional de Sanidad Animal a Catalunya i Aragó, Pilar Gil, Inspectora de Sanidad a Barcelona, així com les veterinàries clíniques dels Comitès de Clíniques i Deontologia del COVB. Els temes principals tractats van ser els problemes i els reptes associats a l’emissió de certificats per a viatges amb animals de companyia fora de la UE.

Es van fer diverses propostes de millora de les notes informatives i es va acordar coordinar a través del COVB les diferències de criteris dels inspectors que revisen i validen la documentació per a viatjar. Si us trobeu davant d’un d’aquests casos, podeu comunicar-ho al COVB al correu electrònic covb@covb.cat indicant el número de les sol·licituds de certificats que han generat respostes diferents de l’Administració i els hi farem arribar per a unificar els criteris.

Es va recordar la importància de preguntar al client si té la intenció de tornar perquè si és així, cal que faci una prova de serologia de la ràbia i que tingui el passaport europeu actualitzat.

Actualment a Barcelona hi ha 437 persones col·legiades registrades al CEXGAN.

Es programarà una formació al mes de juny abans que comenci l’augment dels desplaçaments a l’estiu per a les vacances. Us mantindrem informats!