COVB

Actualitat/ Notícies

El Col·legi continua en la lluita contra l’intrusisme professional i actua com a acusació particular a vuit jutjats penals

22/03/2024

L’Audiència Provincial de Barcelona confirma el valor de les declaracions dels veterinaris que hi havien treballat per condemnar a presó i inhabilitació per exercir professió o ofici amb animals a una parella propietària d’un establiment de mascotes i centre veterinari per un delicte d’intrusisme professional.

El Tribunal confirma la condemna del Jutjat penal de Manresa a una parella propietària d’un negoci relacionat amb animals i centre veterinari a presó i a no exercir qualsevol professió o ofici relacionat amb animals per la comissió d’un delicte d’intrusisme professional agreujat amb costes processals.

L’autoritat judicial manté el valor probatori de les declaracions dels tres veterinaris que van ser testimonis directes de com un dels acusats realitzaven actuacions reservades als veterinaris.

Com a copropietaris d’un establiment obert al públic, el condemnat va fer cirurgies, diagnòstics, prescripció i administració de medicaments. La propietària que no realitzava directament actes d’intrusisme també és condemnada perquè afavoria i coneixia que al seu centre veterinari s’estaven realitzant unes pràctiques en contra de la professió de veterinari, incorrent-se en un clar intrusisme professional. Els dos condemnats contractaven veterinaris sense experiència com a “tapadora”, per a poder actuar com a veterinaris, realitzant actes propis de la professió.

Els dos condemnats contractaven veterinaris sense experiència com a “tapadora”, per poder actuar com a veterinaris, realitzant actes propis de la professió.