COVB

Actualitat/ Notícies

Nova confirmació de VNO en tres cavalls del Baix Camp

08/09/2023

El Laboratori Central de Veterinària d’Algete va comunicar ahir, 7 de setembre, la confirmació per la tècnica ELISA de captura, la detecció de IgM enfront el Virus del Nil Occidental (VNO) en les mostres de 3 cavalls d’una hípica del municipi de Riudoms (Baix Camp), un dels quals presentava simptomatologia clínica. Aquesta confirmació genera la notificació del focus a RASVE amb el número 2023/24.

Aquesta detecció ha estat possible gràcies a la comunicació als Serveis Veterinaris Oficials de la sospita clínica per part del veterinari clínic de l’hípica, qui va prendre mostres de l’animal afectat. La confirmació d’aquest cas és un indicador que el VNO està circulant pel Baix Camp, que es pot considerar com una zona endèmica. Aquesta comarca juntament amb Alt Camp i Tarragonès tenen un risc elevat de potencial circulació de VNO.

Us recordem que com a veterinaris/àries, cal estar alerta davant la sospita de simptomatologia compatible amb la FNO i en cas de manifestar-se és molt important enviar mostres a l’IRTA – CReSA i informar els Serveis Veterinaris Oficials del DACC.

En aquest sentit, incloem enllaç del Procediment d’actuació del/la veterinari/ària en cas de sospita clínica en èquids per a la vigilància de la febre del Nil Occidental a Catalunya i el document de tramesa de mostres Annex VIII. Sol·licitud d’anàlisi de la febre del Nil Occidental en èquids – vigilància passiva.