COVB

Actualitat/ Notícies

Nous focus a Catalunya de Llengua Blava S8

05/07/2024

El Servei de Prevenció en Salut Animal ha informat amb data 1 de juliol, de la declaració d’un nou focus de Llengua Blava a Catalunya. D’aquesta manera, ja són 20 els focus confirmats oficialment pel Laboratori Nacional de Referència d’Algete.

Dels 17 focus, 5 es tracta d’explotacions d’oví i 12 explotacions de boví. Les comarques amb algun nou positiu confirmat són: Pla de l’Estany, Ripollès, Alt Empordà, La Selva, Osona, Baix Empordà, Gironès, Maresme i Ripollès. Igual que en els 3 focus anteriors, en aquests casos, el LNR ha confirmat també que es tracta del serotip 8 del virus de la llengua blava.

Amb aquesta nova declaració, la zona restringida es veu modificada i passarà a englobar tots els municipis de les províncies de Girona, Barcelona, així com tots els municipis de les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Solsonès, Noguera, Segarra i Urgell. Es mantenen en zona lliure, les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell i les Garrigues de la província de Lleida, així com tots els municipis de la província de Tarragona.

En aquesta zona, es continuen duent a terme inspeccions clíniques en explotacions d’oví i boví, acompanyades d’una presa de mostres per tal de valorar l’extensió de la malaltia i establir mesures de control. En el transcurs d’aquestes inspeccions ja s’han detectat noves sospites arran de signes clínics o resultats laboratorials que caldrà confirmar pel LNR.

Es important consultar els mitjans oficials i els avisos de GTR per tal de mantenir-vos actualitzats. Per qualsevol dubte, podeu adreçar-vos al Servei de Prevenció en Salut Animal: salutanimal.daam@gencat.cat

Consulta la Nota Informativa