COVB

Actualitat/ Notícies

Actualització Malaltia Hemorràgica Epizoòtica (MHE): Primers focus a les comarques del Pallars Sobirà i la Vall d’Aran

09/11/2023

En l’última actualització del 8 de novembre del 2023, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha confirmat un augment significatiu de casos de Malaltia Hemorràgica Epizoòtica (MHE) en 13 noves comarques d’Espanya, segons informes del Laboratori Central de Veterinària (LCV) d’Algete, el laboratori nacional de referència per a aquesta malaltia.

Les comarques afectades inclouen Estella (Navarra); Belmonte de Miranda, Ribadesella, Grado i Cangas de Onís (Astúries); Lugo i Terra de Lemos-Quiroga (Lugo); Maceda, Ourense i O Carballiño (Ourense); Potes (Cantàbria); Noguera (Balaguer) (Lleida) i Boñar (Lleó).

Des del MAPA, es fa una crida urgent als propietaris i cuidadors d’animals susceptibles, tant domèstics com silvestres, perquè informin immediatament als Serveis Veterinaris Oficials davant de qualsevol sospita. Es recomana adoptar mesures de desinsectació en animals i instal·lacions com a part del sistema de lluita contra el vector, així com proporcionar tractament sintomàtic als animals afectats tan aviat com apareguin els símptomes.

Per a obtenir informació addicional sobre la malaltia i les mesures preventives, us convidem a consultar el lloc web del MAPA dedicat a la Malaltia Hemorràgica Epizoòtica: Enllaç al lloc web.

Podeu descarregar-vos la nota del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural aquí: Actualización situación de enfermedad hemorrágica epizoótica (08/11/2023)