COVB

Actualitat/ Notícies

Impuls VET 2023. Torna la Jornada Professional de la Veterinària de Barcelona

19/10/2023

El 21 d’octubre al matí tindrà lloc la segona edició de la Jornada Professional de la Veterinària de Barcelona organitzada pel COVB a l’Hotel NH Collection Constança de Barcelona. Aquesta trobada científica i formativa, d’interès per a tots els col·legiats i col·legiades, oferirà un programa divers i complet que engloba diferents àmbits de la professió.

Aquest són els aspectes més rellevants del programa:

– Manuel López, degà de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Barcelona, farà la conferència inaugural amb una ponència “El futur de la professió veterinària:
Reptes i Oportunitats”.

Taules sectorials:

  • Taula de granges: Juan Pascual veterinari i divulgador, oferirà la ponència: “Ramaderia avui: històries positives d’una activitat desconeguda i malvista” i com és habitual en les seves xerrades mitjançant el rigor, l’experiència i les estadístiques rebatrà aspectes negatius de la imatge ramaderia que no tenen un fonament real i destacarà els aspectes positius, sempre des de la perspectiva del benestar animal.
  • Taula de Protecció: el professor de la UAB Mariano Domingo explicarà els fonaments de la veterinària forense i com s’utilitza per a resoldre disputes legals que involucren animals en dos sentits: víctimes d’un atac o acte il·legal (lesions intencionades o accidents fortuïts induïts per l’home als animals), o causants d’un incident (lesions causades a humans o altres animals). A continuació, Helena Arce, presidenta del Comitè de Protecció dels Animals del COVB, donarà les claus per a saber detectar un possible cas de maltractament animal.
  • Taula de Petits Animals: els experts de la Fundació Galatea, parlaran de l’estrès laboral a la veterinària causat principalment per la gestió de casos complexos, les relacions amb els propietaris de l’animal, les jornades de treball llargues i la gestió dels empleats i que afavoreixen el desenvolupament de la síndrome del desgast professional (o Burnout).
  • Taula de Seguretat Alimentària: Marta Mourelle, veterinària en l’especialitat de Bromatologia, Sanitat i Tecnologia d’Aliments explicarà què és la cultura de seguretat alimentària i per què és tan important. La cultura de seguretat alimentària és el conjunt de valors i pràctiques que busquen garantir la qualitat i la innocuïtat dels aliments en totes les etapes de la cadena alimentària. Implica la participació activa de tots els actors involucrats, des dels productors fins als consumidors, promovent valors com la transparència, la responsabilitat social i ambiental, l’ètica i la confiança en la informació que es proporciona.
  • Francesc Mauri, geògraf i home del temps de TV3  serà l’encarregat de la clausura de la Jornada.

Consulteu el programa per a triar a quina de les taules de treball sectorial us resulta més interessant segons el vostre àmbit professional i feu la vostra inscripció.