COVB

Serveis a particulars

Tinença responsable

Les mascotes proporcionen moltes satisfaccions als seus propietaris, però cal no oblidar que un animal no és una joguina i que és necessari tenir en compte unes normes i compromisos bàsics per garantir el seu benestar.

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) recomana seguir les següents pautes   pel que fa a la tinença d’animals:

  • Valorar quina és la mascota més adient per a cada llar, tenint en compte: el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe. L’assessorament d’un veterinari  ens ajudarà a escollir millor i a adquirir un coneixement més ampli del nostre animal de companyia.
  • Comptar amb el temps diari adequat per a la cura i atenció que requereix cada espècie o animal, així com amb un espai adient per a la mascota dins  la llar.
  • Comprometre’s a educar l’animal de companyia per tal que es comporti correctament tant dins la llar com al carrer, per garantir una bona convivència.
  • Identificar la mascota amb microxip. Els veterinaris són els únics professionals autoritzats per implantar-lo i donar-lo d’alta a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC).
  • Registrar l’animal al Cens d’Animals de Companyia de l’ajuntament del poble o de la ciutat on visqui.
  • Establir un pla sanitari, seguint les recomanacions d’un veterinari, que inclogui la vacunació i la desparasitació periòdica de la mascota. També és recomanable esterilitzar els animals de companyia per evitar la seva cria incontrolada, causa principal de l’abandonament de mascotes.

En cas de dubte sobre algun dels punts, es recomana demanar consell al veterinari.