Actualitat / Formacions
Curs online: Implantació del sistema APPCC en el sector alimentari
09 de juny de 2025 - 03 d'agost de 2025

En un entorn on qualsevol agent extern pot comprometre la seguretat dels productes, conèixer i aplicar protocols eficaços és clau. Aquest curs del Consejo General de Colegios Veterinarios de España, impartit a través de Campus Colvet, ofereix una guia completa per dissenyar i implantar tant els Programes de Prerrequisits (PPR) com el Sistema APPCC, fent servir els principis actualitzats del Codex Alimentarius i adaptant-los a la legislació de la Unió Europea.
Objectius del curs
- Entendre la cultura de la inocuïtat alimentària i dissenyar un pla d’acció.
- Interpretar els requisits legals europeus i nacionals aplicables.
- Definir i implementar els principals PPR: aigua, formació, control de plagues, traçabilitat, etc.
- Aplicar pas a pas la metodologia APPCC: identificació de perills, PCC, límits crítics, vigilància i validació.
- Conèixer les eines de monitoratge i auditoria per garantir la millora contínua.
Programa resumit
- Cultura de la inocuïtat alimentària
- Legislació en seguretat alimentària
- Programes de prerrequisits (PPR)
- Sistema APPCC: 12 passos del Codex Alimentarius
- Verificació, monitoratge ambiental i documentació
- Auditoria del sistema
Detalls pràctics
📅 Dates: Disponible del 9 de juny al 3 d’agost de 2025
⏳ Durada: 17 hores
💻 Modalitat: Online
🎓 Places limitades: Exclusiu per a col·legiats/des
💰 Preu: 50 €
👩🏫 Professorat: Cristina Campanero Pintado i Kharla Segovia Bravo
📩 Inscripcions obertes aquí:
https://colvetcampus.es/Implantacion-del-sistema-APPCC-en-el-sector-alimentario_es_4_152.html