COVB

Col·legi

PROGRAMA ASSÍS – FUNDACIÓ GALATEA

L’atenció de la salut dels professionals veterinaris

El COVB manté, amb la col·laboració de la Fundació Galatea, el programa Assís, el projecte assistencial dedicat a l’atenció de la salut dels professionals veterinaris col·legiats.

Aquest recurs s’ofereix als col·legiats que ho sol·licitin, de manera confidencial i gratuïta, a través del telèfon mòbil directe 660 509 582 o telefonant a la Fundació Galatea, al 935 678 856.

Els professionals veterinaris, per la naturalesa de l’activitat que realitzen, s’enfronten a factors específics de risc psicosocial, derivats per la pressió assistencial, la presa de decisions situades entre la vida i la mort, la necessitat d’actualització constant, el treball en organitzacions complexes o la coordinació en equips multidisciplinaris, entre d’altres. Aquests factors, si no es gestionen de manera adient, poden provocar síndromes d’esgotament físic i mental, estrès emocional, depressió i d’altres problemes psicològics.

Per atendre aquestes situacions, el COVB manté, des del 2011, un conveni amb la Fundació Galatea, organització amb un model únic i un projecte pioner a nivell internacional per a l’atenció i la promoció dels estils de vida saludables entre els professionals de la salut. A través del Programa Assís del COVB i amb la col·laboració de la Fundació Galatea, s’ofereix un projecte per a la rehabilitació i reinserció laboral dels professionals veterinaris, amb problemes de salut mental i addiccions.

Amb la garantia de la Fundació Galatea

La Fundació Galatea va ser creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, arran de l’experiència acumulada en altres programes d’atenció i amb l’objectiu de vetllar per la salut i el benestar dels professionals de la salut i per garantir una millor qualitat assistencial a la ciutadania.

Gràcies al suport de diverses entitats promotores, com ara el COVB, la Fundació Galatea ofereix programes compromesos amb la salut dels professionals de la salut. Amb el patrocini de la companyia Almirall i l’EAP Dreta de l’Eixample i amb la col·laboració de Catsalut – Servei Català de la Salut i la Fundación para de Protección Social de la OMC.

Serveis del Programa Assís del COVB – Fundació Galatea

  • Programes assistencials. Els programes assistencials donen suport als professionals de la salut amb malalties mentals o conductes d’addicció. Els col·lectius que s’atenen des dels serveis de la Clínica Galatea són: medicina, infermeria, veterinària, farmàcia, psicologia, odontologia i treball social.
  • Servei de Suport Emocional als Professionals de la Salut (SEPS). El SEPS dóna resposta a una problemàtica concreta dels professionals de la salut, que aborda no tant sols els trastorns mentals, sinó, també el malestar emocional relacionat amb l’exercici de la professió.
  • Programes de prevenció i promoció de la salut. En el marc dels programes de prevenció i promoció de la salut es revisen els estils de vida i les condicions de treball dels professionals de la salut, amb la finalitat de dissenyar intervencions que ajudin a prevenir l’estrès i millorin el benestar i qualitat de vida.

Per a més informació i contacte:

Fundació Galatea [http://www.fgalatea.org/]

Telèfons: 660 509 582 – 935 678 856

Cuidem dels teus