COVB

Actualitat/ Notícies

Oberta la consulta pública del Real Decreto sobre prescripción, dispensación y uso de medicamentos veterinarios

26/11/2021

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha iniciat el període de consulta pública prèvia del projecte de Reial decret pel qual es regula la distribució, la prescripció, la dispensació i l’ús de medicaments Veterinaris. Aquest projecte pretén adaptar la normativa espanyola al Reglament europeu  2019/6 sobre medicaments veterinaris que serà d’aplicació a partir del proper 28 de gener del 2022.

En aquest projecte es tractaran temes de gran importància per la professió veterinària relatives a l’atenció dels animals de companyia  així com als medicaments veterinaris. El Reial Decret vol afavorir  un ús prudent i responsable dels medicaments veterinaris al llarg de la cadena de distribució, tenint com a principal objectiu la lluita contra les resistències antimicrobianes i la reducció de l’ús de medicaments antimicrobians.

També s’establiran condicions de funcionament per als operadors responsables de la distribució majorista i la dispensació de medicaments, condicions d’ús responsable per als gestors de les explotacions dels animals de producció i, finalment, condicions per fer una prescripció, que només s’efectuarà després d’un examen clínic, si bé es contemplen diverses excepcions en el cas de determinades patologies i processos que són freqüentment presents a l’espècie que hi ha a l’explotació si el seguiment dels animals ho efectua el veterinari d’explotació.

El termini per a l’enviament de les observacions i comentaris comença el 26 de novembre de 2021 i finalitza el 10 de desembre de 2021, ambdós inclosos.

Adjuntem el document.