COVB

Actualitat/ Notícies

La vacuna de gossos, gats i fures contra la ràbia serà obligatòria el 2024

26/01/2024

Aquest és l’anunci fet pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, després de reunir-se aquesta setmana amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC). En la reunió, amb David Mascort, conseller del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia, el Departament s’ha compromès a tenir llest el decret aquest 2024.

El projecte de decret està en el tràmit d’informació pública fins al 19 de febrer: https://participa.gencat.cat/processes/decret-vacuna-antirabia. «Estem molt satisfets amb el resultat de la reunió; com a Consell, ens comprometem a fer seguiment del projecte de decret i posem a l’abast de la Generalitat la nostra estructura per facilitar-ne el desplegament», explica Veronica Araunabeña, presidenta del Consell. També hi van assistir, per part del Consell, el vicepresident, Ramon Cedó; el secretari, Miquel Molins; el vocal per Barcelona, Joan Mesià, i la responsable de la gestió tècnica del CCVC, Anna Vilà.

Aquesta és una petició històrica del Consell en línia amb el repte global de l’OMS, la FAO, l’OIE i l’Aliança Global per al Control de la Ràbia d’eliminar, el 2030, totes les morts de persones per ràbia transmesa a través d’una mossegada de gos.

Els veterinaris van aprofitar la reunió per posar a l’abast del Govern l’Arxiu d’Identificació dels Animals de Companyia (AIAC), que permetria recollir de forma fiable la situació sanitària real i l’estat epidemiològic de Catalunya, donat que actualment es desconeix quants animals estan vacunats.