COVB

Actualitat/ Notícies

Es tanca l’estudi per detectar el SARS-CoV-2 en gossos i gats

14/01/2022

Des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ens comuniquen que l’estudi per a detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2 en gossos, gats i fures a Catalunya que es va iniciar l’any 2020 durant l’inici de la pandèmia de la Covid-19, ha finalitzat.

Aquest estudi l’ha dut a terme l’IRTA (l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)) i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre Col·legis Veterinaris de Catalunya i on des del CCVC es va fer difusió de l’estudi per la participació de les clíniques veterinàries per l’enviament de mostres en les espècies gos, gat i fura.

L’IRTA-CReSA té previst presentar els resultats durant el primer trimestre d’aquest any 2022 i com a primícia des del Consell per a tots els col·legiats/des.

L’IRTA-CReSA i del Consell volen agrair públicament la col·laboració de les clíniques veterinàries que van participar en l’enviament de mostres durant aquests dos anys.