COVB

Actualitat/ Notícies

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya amplia la Comissió científica One Health

05/11/2021

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) amplia la seva Comissió Científica One Health a set membres, gràcies a les noves incorporacions d’experts reconeguts com el Dr. Bonaventura Clotet i el Dr. Tomàs Pumarola, de l’àmbit biomèdic, i el Sr. Tomàs Montalvo, en l’àmbit de l’ecologia i la salut pública. Aquests tres nous membres s’afegeixen als quatre membres de la Comissió provinents de l’àmbit veterinari, tots ells professionals molt reconeguts: la Dra. Maria Àngels Calvo, la Dra. Natàlia Majó, el Dr. Lorenzo Fraile i la Dra. Maite Martín.

Amb aquestes noves adhesions, la Comissió referma el seu caire interdisciplinari, en comptar amb professionals de la salut humana, la salut animal i l’ambiental, d’acord amb el concepte One Health (Una salut).

El CCVC vol que aquesta Comissió One Health sigui on òrgan consultiu, que permeti fer visible el paper dels professionals i seguir col·laborant amb l’Administració. Les seves línies prioritàries de treball: l’ús prudent dels antibiòtics, cuidar els ecosistemes i lluitar contra el canvi climàtic, la bioseguretat alimentaria i el control de les zoonosis.