COVB

Actualitat/ Notícies

El CCVC es reuneix amb el Sr. Juan Carlos Ortiz, President de l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals

04/05/2023

Una representació del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya es va reunir el passat dimecres dia 19 d’abril amb el Sr. Juan Carlos Ortiz, President de l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals acompanyat de la Sra. Alexia Falcó, membre de l’Associació a Catalunya.

A la reunió es van tractar diferents temes de salut pública així com les responsabilitats dels Ajuntaments i les colònies felines. L’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals agrupa a 200 veterinaris de diferents àmbits i el President d’aquesta va exposar que els Ajuntaments haurien de tenir un veterinari per a les gestions d’animals de companyia, ja que aquest és l’únic que està format en benestar animal, zoonosis, seguretat alimentària i salut pública.

El Sr. Juan Carlos Ortiz també va exposar que l’Associació organitza diferents formacions pels veterinaris, com el curs de gestió veterinària i control integral de les colònies felines urbanes. També es fan altres cursos i màsters que s’organitzen pels estudiants de veterinària de la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid.

Per a concloure, el President del CCVC i vicepresident del COVB, Ricard Parés va explicar que pel pròxim mes d’octubre està prevista una Jornada pels Ajuntaments on s’exposaran les responsabilitats legals que tenen els Ajuntaments en qüestions de benestar animal i salut pública i en la que es farà menció a la nova Llei de Benestar Animal.