COVB

Actualitat/ Notícies

Dia Europeu de l’Ús Prudent d’Antibiòtics: els veterinaris líders en la reducció de l’ús d’antibiòtics

24/11/2023

Amb motiu del Dia Europeu per a l’Ús Prudent d’Antibiòtics, que se celebra el 18 de novembre, la Organización Colegial Veterinària ha explicat que la resistència als antibiòtics és un problema de salut global, que no entén d’àmbits ni de fronteres i representa un risc per a tots. Si no es posa remei, l’any 2050 podria convertir-se en la primera causa de mort, per sobre del càncer. Recorda també que l’ús d’antibiòtics en sanitat animal ha experimentat una reducció del 71%, en els últims anys, en part pel paper del Pla Nacional Enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN), impulsat l’any 2014 per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Aquest descens, fruit de l’esforç conjunt de veterinaris i propietaris d’animals, té una repercussió directa en la salut d’animals, persones i medi ambient.

En aquest enllaç, trobareu un vídeo divulgatiu sobre què és la resistència als antibiòtics.

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya també ha analitzat l’ús prudent dels antibiòtics i el paper de la veterinària amb Virginia Aragón, investigadora de l’IRTA-CReSA, Josep Solé, president de l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya (AVPC), i Eva Soler, responsable de medicaments veterinaris del Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya (DACC).

En aquest document trobareu les principals conclusions.