COVB

Actualitat/ Notícies

Condemna a presó i inhabilitació per a exercir professió o ofici amb animals a una parella propietària d’un establiment de mascotes i centre veterinari per un delicte d’intrusisme professional

27/10/2023

El Jutjat penal de Manresa condemna a una parella propietària d’un negoci relacionat amb animals i centre veterinari a presó i a exercir qualsevol professió o ofici relacionat amb animals per a la comissió d’un delicte d’intrusisme professional agreujat amb costes processals.

Com a copropietaris d’un establiment obert al públic, el condemnat va efectuar actuacions pròpies de la Veterinària com cirurgies, diagnòstics, prescripció i administració de medicaments. A més, cal destacar que la propietària que no realitzava de forma directa els actes d’intrusisme, també és condemnada, ja que afavoria i coneixia que al seu Centre veterinari s’estaven realitzant unes pràctiques en contra de la professió de Veterinaria, incorrent-se en un clar Intrusisme professional.

Els dos condemnats contractaven veterinaris sense experiència com a “tapadora”, per a poder actuar com a veterinaris, realitzant actes propis de la professió.

El COVB va interposar una querella (penal), per intrusisme professional i delictes connexos i ha exercit l’acusació particular gràcies a la denúncia de tres veterinaris que van detectar aquests fets delictius i ho van posar en coneixement del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), que va iniciar els tràmits legals per a depurar responsabilitats. La Sentència no és ferma.