COVB

Actualitat/ Notícies

Una molt bona acollida de la I Jornada Veterinària de Barcelona

22/11/2022

La I Jornada Veterinària de Barcelona que es va celebrar el passat dissabte 12 de novembre ha estat una fita molt important del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona per a crear un espai on parlar de la professió i dels reptes del present i del futur dels diferents sectors de la Veterinària, tal com va argumentar el vicepresident del COVB, Ricard Parés, durant la inauguració de la jornada.

A la seva conferència inaugural, Juan José Badiola va repassar els canvis i transformacions que ha patit la Veterinària en els darrers anys, i va senyalar els reptes que, com a professió, s’hauran d’encarar durant el segle XXI. Per la seva banda, Joan Capdevila, en el seu doble paper de veterinari i diputat del Congrés, va recordar la importància d’actuar com a col·lectiu de forma ordenada i rigorosa per tal de poder defensar amb eficàcia els interessos de la Veterinària davant les Administracions.

A continuació, els participants es van dividir en diferents taules temàtiques per a tractar temes específics com ara el conveni de treball del veterinari, la transformació digital en el control de la seguretat alimentària, el paper del veterinari en els centres d’atenció d’animals de companyia o la nova normativa de veterinària d’explotació, entre d’altres.

Finalment, a la taula rodona van participar Maite Martín, degana de la Facultat de Veterinària, Ramon Cedó, vicepresident del Consell de Col·legi de Catalunya, i Oriol Comas, director de la Clínica Veterinària Balmesvet. Tots tres van coincidir amb que, malgrat que els veterinaris i veterinàries tenen una excel·lent formació i un nivell professional molt alt, cal treballar per seguir prestigiant i fent valdre la feina del veterinari/a.

A l’Accent del COVB d’aquest novembre, us explicarem amb més detalls el contingut de les ponències i taules de treball de la jornada.