COVB

Actualitat/ Notícies

Situació actual i protocol d’actuació davant el brot de rinopneumonia Equina

19/03/2021

El 22 de febrer, després de la celebració d’un certamen hípic amb 450 animals, es va detectar a València un brot rinopneumonia equina en una de les seves variants més agressives que pot tenir conseqüències neurològiques per als animals.

Gràcies a l’actuació dels serveis veterinaris i a la coordinació de les autoritats sanitàries, a data 18 de març, malgrat la mort d’almenys una desena de cavalls, s’ha pogut controlar el focus. S’han confirmat casos en 13 explotacions de les Comunitats Autònomes de València, Madrid, Catalunya, Andalusia, Cantàbria.

La sospita de rinopneumonia equina ha de comunicar-se als Serveis Veterinaris Oficials de la Comunitat Autònoma amb la major rapidesa possible per a realitzar les actuacions pertinents depenent de la mena d’explotació i del quadre clínic dels animals sospitosos.

Qualsevol animal amb febre, descàrrega nasal, signes neurològics, femelles avortades i nounats malalts, ha d’aïllar-se de la resta d’animals, preferentment en ambients independents.

Us adjuntem informació detallada sobre rinopneumonia equina i el protocol d’actuació facilitat pel Consejo General de Colegios Veterinarios de España.