COVB

Actualitat/ Notícies

Sessió sobre la nova Llei de Protecció Animal que entrarà en vigor el 29 de setembre

16/06/2023

Dilluns, 12 de juny, es va celebrar a la seu del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), una jornada d’anàlisi sobre la nova Llei de Protecció Animal organitzada per l’associació Huellas Compartidas, en col·laboració amb el COVB i que va comptar amb el suport de la Fundación Dingonatura. L’objectiu de la sessió, en la qual va prendre part el director general de Drets dels Animals, Sr. Sergio García Torres, era desmuntar falsos mites sobre la norma i va analitzar els elements clau de la llei.

Durant la conversa, el director general es va mostrar convençut que la norma entrarà en vigor sigui quin sigui el nou govern que dirigeixi el país després de les eleccions de juliol, i va explicar que el reglament que ha de desplegar alguns dels aspectes de la norma ja està molt treballat i només pendent d’aquests condicionants electorals.

Sergio García Torres va desgranar els principals objectius que persegueix aquesta nova llei, entre els quals, un d’ells és aconseguir una reducció en el nombre d’animals que són abandonats anualment (gairebé 300.000 al darrer any), la implantació d’un nou marc legal que contribueixi a augmentar la protecció i el benestar dels animals de companyia. En aquest sentit, i malgrat reconèixer que ha estat necessari renunciar a alguns dels objectius inicials, García Torres va posar en valor el gran avenç que suposa comptar amb aquesta llei que, entre altres aspectes, preveu la prohibició del sacrifici d’aquests animals sense una causa justificada.

Sergio García Torres va fer referència a diferents aspectes de la normativa, com l’aposta per una identificació global i efectiva de tots els animals de companyia, amb la creació d’un registre únic que haurà d’estar a disposició de les administracions implicades en el benestar dels animals de companyia. Així mateix, va posar èmfasi en altres aspectes rellevants com la prohibició de vendre gossos i gats a les botigues, per a reduir la compra impulsiva, així com en l’objectiu dels nous cursos gratuïts i en línia que hauran de fer els propietaris d’animals i que tenen com a objectiu que les persones que convisquin amb aquests animals siguin conscients de les responsabilitats que comporta tenir aquests animals a casa.

García Torres també va respondre a les diferents preocupacions dels col·lectius implicats en temes com la gestió de colònies felines, la cria d’animals de companyia o l’obligació de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil.

Unes 60 persones de diferents àmbits, principalment tècnics de benestar animal de diferents ajuntaments catalans, representants d’entitats animalistes i protectores així com del col·lectiu veterinari, van seguir la sessió.