COVB

Actualitat/ Notícies

Ricard Parés, participa al Congrés Europeu de Farmàcia INFARMA 2023

18/03/2023

Ricard Parés, president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, ha participat en la taula sobre “Gestió del medicament entre professionals sanitaris: recepta electrònica i sistemes de comunicació” dins del Congrés Europeu de Farmàcia – INFARMA 2023.

A la taula també han participat el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i president del Col·legi de Farmàcia de Barcelona, Jordi Casas, el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, la presidenta del Consell de Col·legis d’infermeria de Catalunya, Glòria Jodar, el vicepresident del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, Antoni Gómez Jiménez, el director general de Professionals de la Salut, Marc Soler i la moderadora de la taula, la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmàcia de Barcelona, Núria Bosch Sagrera.

Cada participant ha explicat la situació en el seu àmbit. En relació amb la veterinària, Ricard Parés ha exposat que la gestió del medicament en l’animal de producció és realitza mitjançant la plataforma del GTR (Gestió Telemàtica Ramadera) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i pel que fa als animals de companyia encara no està implementat cap sistema, però que aquest entrarà en funcionament a partir de l’any 2024. El president també ha posat de manifest la necessitat d’agafar d’exemple la recepta electrònica com el futur per a una bona gestió del medicament i el treball conjunt amb les diferents professions sanitàries dins del concepte One health. Entre tots, han posat damunt de la taula la necessitat que els professionals es col·legiïn per a tots els beneficis que aporta i per la informació de les novetats i la formació continuada.