COVB

Actualitat/ Notícies

Recomanacions pel passeig dels gossos

10/11/2020

Davant les moltes consultes rebudes pels veterinaris respecte a la necessitat o possibilitat de desinfectar les potes de les seves mascotes, des de el Comitè de Clíniques del COVB hem consultat a Dr. Lluís Ferrer i la Dra. M. Àngels Calvo, ambdós catedràtics de la UAB. D’acord amb seva resposta, us fem les consideracions i recomanacions següents:

– En principi, ni gossos ni gats s’infecten ni transmeten el SARS-Co-V-2. Tampoc es creu que els animals domèstics puguin actuar de transportadors passius del virus; al menys d’una forma rellevant. No es pot descartar al 100%, però es consideraria un fenomen rar.

– No sempre es disposaran a casa de tots els mitjans, però cal transmetre un missatge de tranquil·litat, donat que l’animal directament no és una via de contagi directa.

– Cada propietari haurà de sortir a passejar amb les mesures habituals de protecció que consideri necessària per la seva persona.

– El més fàcil és recomanar que facin servir lleixiu a 1:50. Que posin una safata de plàstic a l’entrada de casa amb lleixiu al 1:50 (20ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua). Quan el gos arribi, que submergeixi les 4 potes en aquesta solució, que és viricida. No és irritant i elimina el virus al 100%. Això si, queda mullat i  taca la roba.

– Un altre producte a destacar és l’alcohol  70:30. Te l’inconvenient que és de difícil aplicació , és irritant i tòxic si el gos es llepa.

– També és pot fer servir aigua i sabó i rentar bé les potes a l’entrar a casa. Aquest mètode te l’inconvenient que queden les potes mullades i caldrà assecar.

– També seria aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua, amb productes habituals de la higiene animal.

Comitè de Clíniques del COVB