COVB

Actualitat/ Notícies

Pla de control del porc vietnamita com a espècie invasora

01/10/2021

Us volem recordar que en data 31 de març 2019, es va catalogar com a espècie exòtica invasora el Porc vietnamita, aquesta catalogació comporta la prohibició genèrica de la seva possessió , transport, tràfic i comerç d’exemplars vius, inclòs el comerç exterior.

EL PLA DE GESTIÓ I CONTROL:

  •   Per part dels PROPIETARIS:

Tenen un termini  fins l’1 de gener de 2022 que hauran d’informar de la seva possessió a les autoritats competents mitjançant la signatura d’una declaració responsable i hauran d’informar amb caràcter immediat de l’alliberament accidental dels exemplars i no podran comercialitzar, reproduir ni cedir aquests exemplars. En aquest link, està detallada la documentació que requereix  la tinença d’aquest animal.

  •   Per part dels VETERINARIS:

Si teniu algun client que es troba en possessió d’un porc vietnamita, heu de comunicar-li que es tracta d’una espècie exòtica invasora i que disposa de 2 opcions:

  1. El propietari no vol l’animal: el veterinari/ària pot eutanasiar-lo o cedir-lo de manera voluntària a un Centre de Fauna de la Generalitat per al seu sacrifici.
  2. El propietari vol conservar l’animal: l’ha de regularitzar (veure link adjuntat) amb tots els requisits sanitaris i legislatius (declaració de responsabilitat, identificació AIAC, esterilització, vacunació Aujeszky).

Qualsevol dubte o problema podeu consultar tota la informació i com procedir en el Pla de gestió de control del porc vietnamita a Catalunya.