COVB

Actualitat/ Notícies

Novetats a la campanya de vacunació a l’entorn veterinari

19/02/2021

Catalunya ha estat capdavantera en tot l’Estat en  considerar als veterinaris personal sanitari prioritzat i gràcies  la feina del Consell de Col.legis Veterinaris de Catalunya, en representació dels quatre Col.legis catalans, la setmana passada va començar la campanya de vacunació en aquest cas amb la vacuna d’Oxford/AstraZeneca destinada als professionals sanitaris de segona línia i personal essencial.

Ara seguim treballant per tal d’ aconseguir que tots els professionals (auxiliars tècnics veterinaris, administratius o altres) que treballen a l’entorn veterinari siguin també vacunats. En aquest sentit,  estem en constant diàleg amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per regularitzar aquesta situació.

Tanmateix, com a membres del Consejo General de Colegios Veterinarios de España hem reclamat a la Ministra de Sanidad, Carolina Darias,  la necessitat d’un criteri normatiu unificat de vacunació perquè aquesta arribi a tots els professionals veterinaris i de l’entorn en totes les Comunitats Autònomes.