COVB

Actualitat/ Notícies

Nova infografia explicativa al voltant de la tasca veterinària en el context de la COVID-19

17/04/2020

La Organización Veterinaria Colegial (OCV) ha creat un Grup Assessor de la COVID-19 sota la perspectiva One Health, format per experts en salut humana, sanitat animal i gestió de l’entorn, per analitzar com pot afectar el virus als animals i a la seva relació amb l’ésser humà.

A partir de la informació recollida i les seves conclusions, s’ha elaborat una infografia explicativa amb dos grans blocs: ‘Què sabem de la COVID-19 i els animals?’ i ‘Què hem de fer els veterinaris?’. En aquest segon bloc, es recullen recomanacions molt importants per als professionals, com ara mantenir-se en tot moment alerta i informats, informar i tranquil·litzar els propietaris d’animals, recomanar-los pautes d’higiene i notificar a les autoritats qualsevol símptoma que pugui resultar sospitós.

El COVID-19 és un virus poc conegut encara, motiu pel qual aquestes recomanacions, fetes a 15 d’abril de 2020, poden variar quan sorgeixin noves evidències científiques que, arribat el moment, serien àmpliament difoses.

La infografia es pot descarregar AQUÍ.