COVB

Actualitat/ Notícies

Les organitzacions impulsores de la cursa “La Intercol” fan un donatiu a la iniciativa d’investigació contra la COVID-19 #Joemcorono

26/05/2020

Durant prop d’una dècada, diferents col·legis i associacions professionals de Catalunya (entre els quals hi figura el COVB) organitzen la cursa intercol·legial “La Intercol”. L’èxit de participació de les diferents edicions i el suport de patrocinadors ha permès obtenir uns recursos que ara es volen retornar a la societat.

En aquests moments difícils, els diferents membres de “La Intercol” han volgut col·laborar en la lluita contra la COVID-19 i s’ha decidit fer un donatiu de 2.000 euros a la campanya #JoEmCorono. Es considera que el suport a la investigació científica és essencial per superar aquesta emergència sanitària i per això s’hi ha volgut contribuir.

#Joemcorono és un assaig clínic pioner, el primer aprovat per la Agencia Española del Medicamento, amb l’objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata els infectats per la COVID-19 i prevenir el contagi. A través d’un altre projecte, també s’està treballant en una vacuna contra el virus.

El lideren els doctors Bonaventura Clotet, Oriol Mitjà, Roger Paredes, Julià Blanco, Jorge Carrillo i Núria Izquierdo i l’impulsen l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, la Fundació Lluita contra la Sida i l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa. També hi col·laboren el Barcelona Supercomputing Center (BSC), l’IRTA-CReSA i Grífols.