COVB

Actualitat/ Notícies

La veu del Col·legiat: I Jornada Veterinària de Barcelona

30/12/2022

Quan vaig veure la convocatòria per primer cop vaig pensar que no podia ser, una altra jornada o seminari o webinar… D’on treuré el temps? Arriba un punt en què el tema de les jornades m’ha d’atraure molt i que l’horari cal que quadri amb el del consultori per animar-me a inscriure’m. Vaig deixar la lectura del programa per més endavant.

Però quan vaig llegir el programa uns dies més tard ja vaig veure que no era el que m’esperava. Compartir espai-temps amb veterinaris de granges o dedicats a la seguretat alimentària? Com a clínic de petits animals tinc la impressió que molts cops duem posats els aclucalls que només ens permeten veure el que passa al nostre sector, sense l’oportunitat de veure què passa al nostre voltant. I hi ha companys de carrera que es dediquen a tasques molt diferents a la atenció sanitària de les mascotes, fent coses que aparentment ens semblen llunyanes, però si hi reflexionem i pensem en el concepte ‘One Health’, com bé deia en Juan José Badiola en la ponència inaugural, podrem veure que tenim coneixements i objectius compartits.

Em va encantar conèixer en Joan Capdevila, la seva experiència al Congreso de los Diputados i la idea que només podrem influir sobre els nostres governants si ens hi comuniquem. Cal que coneguin les nostres reivindicacions, en positiu. Si no les comuniquem nosaltres, a través dels organismes col·lectius adequats, i en el moment adequat, ningú en farà cas. És una llàstima que els pocs representants que hi tenim es trobin sols i poc acompanyats.

Vaig triar la taula de treball de Protecció Animal, i tant l’Anna Ortuño com en Ricard Adán van proporcionar informació que com a clínics de petits animals cal que coneguem perquè segur que tots hem treballat amb animals procedents de centres d’acollida o amb gats de colònies urbanes.

I per acabar, la Taula Rodona, per a mi la part més desaprofitada, però el temps se’ns va tirar al damunt. El diàleg entre la Universitat, els Clínics de Petits Animals, els Col·legis i els companys de Sanitat i de Granges és important per trobar punts en comú i buscar solucions compartides.

En definitiva, un matí de dissabte molt aprofitat, acabat amb més coneixements del sector que els que tenia, amb molta més empatia cap als companys que treballen en altres sectors.

I només vull afegir que hi havia tots els que s’esperava que hi fossin, però molts menys dels que es mereixia aquesta oportunitat que ens va oferir el COVB per a conèixer-nos millor i entendre les preocupacions i reptes de tot el col·lectiu veterinari.

Espero veure-us a la II Jornada Veterinària de Barcelona en un futur.


Roger Catalán Bravo
Nº de Col·legiat 2094