COVB

Actualitat/ Notícies

La Generalitat confirma un nou cas de Febre del Nil Occidental en una au al Segrià

22/09/2020

Des del Servei de Prevenció en Salut Animal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ens informen que s’ha confirmat un nou cas Febre del Nil Occidental. Es tracta d’una au (astor) trobada amb simptomatologia clínica a Alpicat (Segrià), la qual va resultar positiva al Virus del Nil Occidental (VNO) de Llinatge 2, mitjançant la tècnica RT-PCR.

De la mateixa manera que en el focus de FNO declarat en un èquid el passat 4 de setembre, s’ha avisat al Departament de Salut i als serveis veterinaris oficials dels Serveis territorials de Lleida per tal de reforçar la vigilància; incloent-hi el mostreig d’explotacions d’èquids i granges d’aus de corral a la zona, per a determinar el radi de circulació del virus (tal com es descriu al Programa d’alerta, prevenció i control del virus del Nil Occidental a Catalunya en hostes animals).

Pel que fa als propietaris/es i veterinaris/àries d’èquids, cal que estigueu alerta d’aquesta detecció del virus a la zona del Segrià. I, en el cas que aparegui algun èquid amb simptomatologia nerviosa, és molt important que s’enviïn mostres al CReSA i s’informi els SVO.

Des del COVB us mantindrem informats sobre l’aparició de nous focus i de l’evolució de la circulació del virus al territori que ens faci saber el Departament.