COVB

Actualitat/ Notícies

Joan Capdevila, diputat, revisa amb el COVB la situació actual de la resolució sobre la reducció de l’IVA dels veterinaris al Congrés dels Diputats

09/10/2021

El COVB ha parlat amb el congressista Joan Capdevila Esteve que ha defensat en diverses ocasions la necessitat de reduir l’IVA dels veterinaris al Congrés dels Diputats des de l’any 2016.

Joan Capdevila és veterinari col·legiat del COVB, i ha desenvolupat la seva professió durant molts anys en el sector de la Clínica d’Animals de Companyia, i és diputat del Congrés independent per Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2016.

Per Joan Capdevila la proposta de la reducció de l’IVA està avalada per diversos col·lectius sanitaris i és un dels temes en que els col·lectius proteccionistes dels animals i els veterinaris estan absolutament d’acord. Els seus arguments a favor són el desenvolupament del concepte One Health (Un Món, una Salut) i l’elevat cost de l’assistència sanitària necessària dels animals de companyia, que afecta al 50% de les famílies espanyoles, i que pot repercutir en la salut de tots els seus membres.

Desprès del seu discurs a l’hemicicle l’any 2016, defensant una proposició no de Llei (PNL) del Grup  d’ERC, va ser aprovada amb el suport de PSOE, Podemos, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular, però el govern, aleshores del PP, no va donar compliment a la proposta.

El company i diputat Capdevila considera que el tema segueix sobre la taula però que, tot i que ara governen dos dels partits que varen votar a favor de la seva Proposició i que l’abaixada de l’IVA veterinari forma part de l’acord de Legislatura entre PSOE i Podemos, i que ha presentat repetides esmenes a diferents Projectes de Llei (com la repetirà a la dels als Pressupostos de l’Estat) no sembla que hi hagi voluntat política de donar compliment a la ja vella reivindicació.

Un altre tema que s’ha tractat amb Joan Capdevila és la nova llei de benestar animal que aquesta setmana ha sortit a exposició pública (us l’adjuntem).  En aquest sentit, en Joan Capdevila ens ha assegurat que n’està pendent per defensar els interessos dels veterinaris. Aquesta és una llei que no afecta als animals de granja que tenen una normativa pròpia.

Descarregar “Anteproyecto Ley Proteccion y Derechos de los Animales