COVB

Actualitat/ Notícies

Iniciem la campanya per promoure la vacunació, coincidiu amb l’inici de la Setmana Mundial de la Immunització

20/04/2021

Benvolgut col·legiat i col·legiada,

Coincidint amb l’inici de la Setmana Mundial de la Immunització (19 al 24 d’abril), el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya amb la col·laboració dels quatre Col·legis Oficials de Veterinaris, hem iniciat la campanya: #ElMillorVestitÉsLaVacuna.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar els propietaris de mascotes, i la societat en general, sobre la importància de vacunar les nostres mascotes com una manera de prevenir les malalties i de mantenir la salut de les persones que convivim amb elles.

Com s’ha vist amb la pandèmia de la COVID-19, el salt entre espècies de les malalties és i serà cada vegada més freqüent. La vacunació és la manera de prevenir que les malalties infeccioses es contagiïn, ja que crea una barrera immunitària. La convivència amb les mascotes és molt estreta, per tant, cuidar de la seva salut és cuidar de la nostra salut.

El veterinari: peça clau
La vacunació és un vestit fet a mida per a cada mascota, ja que té en compte diferents aspectes, com: l’edat de l’animal, l’estat de salut, el lloc on viu, la darrera vegada que es va vacunar i si viatjarà aviat. El veterinari és l’especialista que pot confeccionar aquest “vestit” a mida a través de l’anamnesi, és a dir, les preguntes que fa durant l’exploració física de l’animal. Per això, destaquem la importància de visitar el veterinari.

La ràbia: erradiquem-la el 2030
L’OMS ha establert l’estratègia “Units Contra la Ràbia” que pretén erradicar aquesta malaltia el 2030. La ràbia és la zoonosis més letal que es coneix; cada any moren 60.000 persones a tot el món i seguim demanant a l’Administració que la vacuna contra la ràbia sigui obligatòria a Catalunya.

Finalment, recordem per a una tinença responsable cal que la mascota:

  • Disposi del seu pla vacunal fet a mida pel seu veterinari
  • Que revisi aquest pla vacunal sempre que sigui necessari i com a mínim una vegada a l’any
  • Que estigui identificada i censada.

 

MATERIAL DE SUPORT PER A LA CAMPANYA

Els veterinaris sou una peça clau per donar visibilitat a la campanya. Per facilitar-vos la participació a la campanya, enviarem a cada centre veterinari de Catalunya el següent material:

  • 1 cartell, que podràs penjar al teu lloc de feina per difondre la importància de vacunar
  • 10 tríptics que podràs repartir als clients que consideris oportú

A més, també us facilitem el material gràfic per a què el pugueu descarregar i enviar per whatsapp o difondre-ho per altres plataformes digitals. El hashtag de la campanya és:  #ElMillorVestitÉsLaVacuna

 

A més a més, aprofitant la tramesa, dins el mateix sobre rebreu els exemplars de l’edició del Conte del Xipi i el material gràfic del concurs de fotografia d’enguany 2021.

Atentament,