COVB

Actualitat/ Notícies

Informació sobre viatjar amb animals de companyia

23/12/2021

Benvolguts Col·legiats, benvolgudes Col·legiades,

Us adjuntem comunicat rebut del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

Atentament,

**********

De cara als viatges d’animals de companyia durant aquest període, us recordem certs aspectes que s’han de tenir en compte.

  • A la pàgina web del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación hi ha informació extensa sobre els requisits sanitaris per viatjar amb animals de companyia (fora i dins de la UE).
  • En el cas de gossos, gats i fures que viatgin a països i territoris NO inclosos al llistat de països del Reglamento (UE) núm. 577/2013, cal que tinguin una prova d’anticossos de ràbia abans de tornar a Espanya. Recomanem enormement realitzar aquesta prova abans de viatjar a aquests països i desaconsellem que els animals viatgin sense la prova (si la realitza a aquests països han d’esperar 3 mesos per tornar).
  • Per viatjar a països no pertanyents a la Unió Europea, és molt possible que calgui una certificació per part d’un veterinari oficial de la Delegació/Subdelegació del Govern. Els requisits per viatjar amb animals de companyia a tercers països es poden consultar a CEXGAN, on també cal sol·licitar l’emissió del Certificado Sanitario de Exportación (obligatori ja en algunes unitats, voluntari temporalment a d’altres).
  • En cas de dubtes, sempre és aconsellable contactar amb el Servicio de Sanidad Animal de la vostra província o de la província més propera.