COVB

Actualitat/ Notícies

Homenatge a Albert Bastons Masaller

06/01/2023

El dia 20 de gener a les 17:00 h a la seu del COVB, familiars, amics i companys faran un acte en record a Albert Bastons Masallera, membre del Col·legi des dels anys 50 que ens va deixar el 5 de desembre de 2022.
Cal destacar la seva àmplia formació i experiència en l’àmbit de l’avicultura. Llicenciat  en veterinària a la facultat de Saragossa l’any 1953, va iniciar l’activitat professional a la secció d’avicultura dels Serveis Tècnics d’Agricultura de la Diputació de Barcelona. A partir dels anys 60,  va treballar a les granges Albà (després Edecansa), a Vilanova i la Geltrú, i va ser veterinari de moltes explotacions avícoles familiars. Es va jubilar als 67 anys, després de 45 anys dedicats de ple a l’avicultura.
Amb altres companys de professió, van ser dels primers veterinaris de Barcelona especialistes en la moderna avicultura industrial, gràcies a la qual els aliments bàsics com els ous i el pollastre van deixar de ser un luxe i es van convertir en una font sana i econòmica de l’alimentació humana.
L’Albert Bastons va ser una persona honesta, treballadora, afable i, sobretot, molt estimada per les persones que el van conèixer.