COVB

Actualitat/ Notícies

Èxit d’assistència a la primera Jornada One Health

08/04/2022

El passat 30 de març es va celebrar  La Jornada One Health organitzada pel Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Facultat de Veterinària (UAB), i amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Ricard Parés, va exposar la importància del concepte One Health a l’hora de comprendre i afrontar els rics sanitaris mundials, en el marc del control de malalties com la ràbia, la influença aviar, la tuberculosi, la brucel·losi i, entre altres la febre del Nil Occidental: “La gestió d’aquests riscs sanitaris globals no es pot realitzar de forma individual i requereix la plena cooperació dels sectors de la sanitat animal, la Salut humana i el medi ambient.”

L’acte va servir per presentar la comissió científica One Health formada pels experts Dr. Bonaventura Clotet, Dra. Laila Darwich, Dr. Lorenzo Fraile, Dra. Maite Martin, Dra. Maria Àngels Calvo, Dra. Natàlia Majó, Tomàs Montalvo i Dr. Tomàs Pumarola, els quals va debatre sobre les zoonosis emergents que representen un risc per a la salut pública i sobretot, van reivindicar la necessitat de què l’administració integri i aposti per la prevenció. La comissió científica també va expressar la seva disposició davant la Generalitat i les ganes que se’ls escolti com a experts.

Durant la jornada també es van presentar dues excel·lents ponències. El Dr. Joaquim Segalés, veterinari i investigador de l’Irta-Cresa va presentar “Una salut: un concepte inclusiu” i va posar especial èmfasi en una aposta conjunta per part de tots els actors amb una salut inclusiva. Així mateix, va rebre el Premi One Health en reconeixement de la seva trajectòria professional i el treball en la divulgació i investigació de la SARS COV-2. Recordem que el Dr. Segalés també va rebre recentment reconegut el Premi Vet 2021 a la recerca del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona.

D’altra banda, Laila Darwich, directora del Màster One Health va dur a terme la ponència “Experiència i Formació One Health” i la Dra. Maite Martin, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB va fer l’acte de cloenda.

La Jornada va ser emesa en directe i la podeu veure en aquests enllaços del YouTube del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

https://youtu.be/N8uS6fT-o5A

https://youtu.be/RxOLa-29FUo