COVB

Actualitat/ Notícies

El dies 20 i 21 d’abril, jornades tècniques en línia sobre protocols, auditoria i certificació en benestar animal

16/04/2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’IRTA organitzen, els propers dies 20 i 21 d’abril, dues jornades tècniques en línia que porten per títol, respectivament, ‘Benestar animal: protocol Welfare QualityR i IAWS. Auditoria’ i ‘Esquema de certificació en benestar animal Welfair en explotacions porcines’.

Els aspectes relacionats amb el benestar animal estan prenent cada dia més importància i la creixent conscienciació dels grups d’interès ha propiciat el desenvolupament de l’esquema de certificació independent Welfair, homologat per IRTA i Neiker, basat en els referencials europeus Welfare Quality i AWIN. Amb aquestes propostes es pretén conèixer amb més profunditat l’esquema de certificació en benestar animal en diferents àmbits.

La sessió ‘Benestar animal: protocol Welfare QualityR i IAWS. Auditoria’ del 20 d’abril començarà a les 10h, durarà una hora i mitja aproximadament i la impartirà Otília Marsinyac, auditora d’SGS. L’endemà, la sessió ‘Esquema de certificació en benestar animal Welfair en explotacions porcines’, començarà a les 12h, també durarà 90 minuts i anirà a càrrec de Quim Pallisera, tècnic del Programa de Benestar Animal de l’IRTA.

Les jornades són gratuïtes però cal inscripció prèvia a través d’aquest ENLLAÇ (20 d’abril) o d’aquest ENLLAÇ (21 d’abril).

Es pot consultar més informació en aquest DOCUMENT i aquest DOCUMENT.